Testy laboratoryjne fin Probi8caps wypadły doskonale
Analiza wykazała, że każda kapsułka zawiera co najmniej 6-krotność deklarowanej zawartości
Niedawno na Słowacji Urząd ds. Zdrowia Publicznego prowadził projekt pod nazwą „Monitoring probiotyków“. W ramach tego monitoringu pracownicy regionalnego oddziału tej instytucji pobrali pięć próbek naszego suplementu diety fin Probi8caps. Produkt poddano serii analiz, w trakcie których określano między innymi czy poziom bakterii probiotycznych w produkcie jest zgodny z danymi wskazanymi na etykiecie.
O wynikach osobiście poinformował nas Wydział Higieny Żywności Odziału Regionalnego Urząd ds. Zdrowia Publicznego. Z nieskrywanym podziwem poinformowano nas, że wyniki fin Probi8caps wypadły doskonale!
Co wywołało taki podziw?
W materiałach dotyczących fin Probi8caps producent podaje, że produkt w czasie produkcji zawiera co najmniej 1x109 probiotyków w jednej kapsułce. Przeprowadzone badania wykazały, że każda kapsułka zawiera 6,4x109 do 8,1x109 probiotyków, czyli co najmniej 6-krotnie więcej niż deklarowana ilość!
Co więcej fin Probi8caps ma doskonały skład. Bakterie probiotyczne są uzupełnione o inulinę z cykorii, która wspomaga ich wzrost, a równocześnie pomaga zbudować równowagę w układzie pokarmowym. Bakterie probiotyczne są chronione przed niekorzystnymi warunkami przede wszystkim kwasami żołądkowymi, zatem do jelit trafiają w formie nienaruszonej i maksymalnie aktywne.
Jest nam ogromnie miło i bardzo się cieszymy, że ponownie potwierdziła się bezkonkurencyjna jakość naszych produktów i że dzięki temu możemy pomagać ludziom zachować to co najcenniejsze - zdrowie.
fin Probi8caps
Opis produktu
Suplement diety fin Probi8caps zawiera inulinę i opatentowaną mieszankę 8 rodzajów bakterii, która w momencie produkcji zawiera co najmniej jeden miliard bakterii kwasu mlekowego. Wspomagają prawidłowe funkcjonowanie jelit i naturalną odporność. Inulina pomaga zwiększać częstotliwość wypróżniania się.
Opatentowana mieszanka zwiększa stabilność bakterii w trakcie produkcji, przez okres magazynowania produktu i w trakcie trawienia.